Udda typer av bingo

Kobingo

Bilbingo och gåbingo i all ära, men dessa bingovarianter framstår som fullständigt normala i jämförelse med vissa andra former av bingo, som till exempel nedanstående varianter.

Poesibingo

Poesibingo, eller estradpoesi, är en lite udda version av bingo. Bingobrickan består av ett rutnät och du tilldelas också ett papper med flera ord och fraser. Du väljer ut vissa av dessa och skriver ner dem i rutorna på din bricka. Dessa fraser används istället för nummer och kryssar över dessa när de läses upp.

Punschbingo

Punschbingo är ett spel som framför allt spelas av studenter. Man använder hjärtformade bingobrickor som innehåller 9 nummer vardera. Över dessa ställer man 9 snapsglas innehållande punsch (2 cl). När utroparen ropar ut numret under respektive glas, ska spelaren halsa glaset. Vinner gör den som först sveper alla nio snapsar.

Kobingo

Kobingo är en form av bingo som emellanåt spelas på exempelvis marknader och andra evenemang. Istället för en bingobricka består spelplanen av en större gräsyta, till exempel en åker eller ett fält, som har delats in i flera olika rutor. Spelarna satsar pengar pengar på vilken ruta de tror att kon kommer utföra sina behov i. En ko kommer därefter in på spelplanen och tillåts gå omkring och beta. Till slut kommer kon lämna en komocka i någon av rutorna, varpå en vinnare kan utses.

Bullshitbingo

Bullshitbingo är en annan variant av bingo som skiljer sig mycket åt från originalet, men ändå har flera likheter. Om du till exempel sitter på en tråkig föreläsning kan du skapa en spelplan bestående av förslagsvis fem rader med fem kolumner per rad. I varje kolumn skriver du ett ord som du tror kommer nämnas. Du kryssar sedan av dessa efter hand som de nämns och när du har fem raka kryss i någon riktning, reser du dig och ropar “bullshit!”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *